Index Vakbarát Hírportál

Egészségügyi kutatási programot indít Debrecenben az egyik legjobb amerikai egyetem

2019. október 2., szerda 05:15 | aznap frissítve

Egészségügyi kutatási programot indít a Debreceni Egyetem klinikai központjában az amerikai MIT egyetem, írja az MTI. A Massachussetts Institute of Technology az egyik legpatinásabb amerikai felsőoktatási intézmény, az idei World University Rankings listáján a világ negyedik legjobb egyetemeként tartják számon olyan intézményeket megelőzve, mint a Harvard, a Princeton vagy a Yale.

A nemrég született megállapodás szerint az Amerikában már hét éve működő MIT Catalyst nevű program jövőre indul el a GE Healthcare segítségével, és kifejezetten a PhD hallgatókat célozza. Az együttműködés részeként lesz közös kutatás és képzésfejlesztés, illetve olyan témákat érintenek majd, mint a digitális medicina, a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság és a sportorvoslás.

A program különböző profilú szervezeteket fog össze, az együttműködésben részt vesznek egyetemek, kórházak, vállalatok. Céljuk, hogy olyan projekteken dolgozzanak, amelyekkel később a nemzetközi, egészségtechnológiai iparban érdekelt vállalatokat is kiszolgálnak, mint például a GE egészségügyi üzletága, a GE Healthcare.

- írja az MTI.

Az elmúlt hét évben összesen 34 ösztöndíjas vett részt a programban összesen négy képzési központban, ötven mentor segítségével. A GE Healthcare egyébként több mint 6 milliárd forintot fektetett már be Magyarországon K+F tevékenységekbe.

Rovatok