Index Vakbarát Hírportál

Banki adategyeztetést gyorsít egy magyar startup

2019. október 3., csütörtök 19:25

Nincs már egy hónap sem hátra a banki adategyeztetés határidejéig, és a bankszámlákhoz kapcsolódó tulajdonosi kör tisztázása a vállalkozásoknak különösen macerás folyamat. Ezt egyszerűsítené le a Consolidity nevű magyar vállalkozás az oktober31.hu oldalon elérhető ingyenes szolgáltatásával, amelyben felrajzolható a vállalkozások tulajdonosi szerkezete, és könnyen kitölthetők vele a bank által várt nyilatkozatok.

A rendszer a vállalkozások megadott tulajdoni hányadok alapján kiszámolja, hogy mely tulajdonosokról és képviselőkről kell nyilatkozatot tenni a pénzintézeteknél, és miután a felhasználó felviszi a szükséges adatokat, a platform előkészíti az adategyeztetéshez szükséges dokumentumcsomagot, mindegyiket a megadott bankok elvárásainak megfelelően. Az sem gond, ha egy vállalkozás több pénzintézettel áll kapcsolatban.

A Consolidity alapítói ismert startup vállalkozók, Varga Tamás az online sportjátékokat fejlesztő Statzup alapítója, Vitéz Miklós pedig a CodeCluster Startup Stúdió tulajdonosa. A saját cégekkel kapcsolatos ügyintézések adták az ötletet arra, hogy készítsenek egy adminisztrációs terheket csökkentő platformot.

Azt vállalja a Consolidity, hogy nem gyűjt be semmilyen adatot, a kitöltés során megadott információkat a feladat végeztével azonnal törlik, és a folyamat közben sem férnek hozzá azokhoz. Mint Varga Tamás vezérigazgató elmondta, a kényelmes szolgáltatást nyújtó október31.hu weboldal létrehozásával a mögötte dolgozó adminisztrációs platformjukra kívánják felhívni a figyelmet, amellyel rugalmasan lehet papírhasználatot kiváltó, digitális ügyintézési eszközöket kialakítani.

Rovatok