Index Vakbarát Hírportál

Bemutatták Attenborough új sorozatát

2019. október 8., kedd 13:35

A Hét világ, egy bolygó című sorozatot csak a hónap második felében tűzi műsorára a BBC, de a bemutatót már megtartották a londoni Leicester téri moziban. A sorozat minden eddigieknél tragikusabb képet mutat bolygónkról, a készítők célja, hogy mindenkiben tudatosuljon az éghajlati vészhelyzet súlyossága.

A sorozat nemcsak azt mutatja ugyanakkor be, hogy az emberiség hogyan teszi tönkre a Földet, de pozitív példákat is hoz arról, hogy hogyan élhetünk békességben együtt környezetünkkel. Emellett a drónnal készített felvételek sokasága fogja jellemezni az epizódokat, amelyek segítségével olyan soha nem látott jeleneteket sikerült lefényképezni, mint a jegesmedvék összehangolt stratégiája, amikor beluga bálnákra vadásznak.

David Attenborough elmondta a bemutatón, hogy

a sorozat a biodiverzitást és a földi élet sokaságát ünnepli, ugyanakkor az előtte álló kihívásokra is ráirányítja a figyelmet. E sorozatot több mint 1500 elhivatott ember készítette négy éven keresztül, az összes kontinensen.

A BBC azt reméli, hogy az Attenborough narrálta legutóbbi sorozatokhoz (A bolygónk, a Föld II-höz és a Kék bolygó II-höz) hasonlóan ez a sorozat is nagy hatást ér el a közvéleményben. Az emberek figyelme sokkal inkább a tengerekbe jutó műanyag-szennyeződés felé irányult, miután látták a szemétben fulladozó állatokat a Kék bolygó sorozatban.

(Guardian)

Rovatok