Index Vakbarát Hírportál

Cukorbetegeket vernek át hamis hírekkel

2019. október 9., szerda 14:05

Egy cukorbetegség legyőzőjeként hirdetett szer reklámkampányában élnek vissza ismeretlenek Palkovits Miklós akadémikus nevével és fotójával, mintha ő ajánlaná megvásárlásra a terméket, ám erről szó sincs.

Az online elérhető cikk úgy néz ki, mintha interjút készítettek volna a Semmelweis Egyetem professzorával, a nevét és a fényképét is felhasználják benne, ezért Palkovits Miklós megteszi a szükséges jogi lépéseket. A cikkben egy nem létező szervezet, a Budapesti Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság neve is felbukkan.

Egyetlen olyan weboldalt találtunk, amelyre illik az egyetem leírása, és ott azért sem tanácsoljuk a vásárlást, mert a vírusirtónk letiltotta, nem találta biztonságosnak a webshop oldalát.

Persze az ehhez hasonló átveréseknél bevett módszer, hogy újabb és újabb weboldalakra költöztetik át a tartalmat, ezért alapvetően a Semmelweis Egyetem tanácsát érdemes betartani:

gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból szerezzenek be a fogyasztók.

Rovatok