Index Vakbarát Hírportál

Videojátékosoknak fog kampányolni Trump

2019. október 11., péntek 08:23

Újraválasztási stratégiája részeként a Twitch streaming-szolgáltatónál nyitott fiókot magának Donald Trump. Ezen a platformon főleg Fortnite játékosok adnak közvetítést a mérkőzéseikről, esport bajnokságokat közvetítenek, és mostantól az elnökválasztási kampány is eljuthat a gamer közösséghez.

Habár az lenne a legszórakoztatóbb, ha Trump is beszállna játszani, a csatornáján ennek semmi nyoma, csak a Minnesota államban futó kampányeseményeire hívja fel a nagyközönség figyelmét. Amikor a cikkünk készült, még csak 33 ezren követték be az elnököt, de máris van olyan videója, amit közel 140 ezren láttak.

Természetesen ott van az oldalon az a bizonyos gomb, amellyel nem csak értéktelen lájkokat, hanem tényleges pénzbeli támogatást lehet küldeni az elnöknek.

Szép csavar a történetben, hogy a Twitch és az Amazon egyránt Jeff Bezos tulajdona, és Trump időnként beszól a cégnek, illetve Bezosnak. Persze az elnököt leginkább az zavarja, hogy a Bezos tulajdonában van a Washington Post újságot kezelő Nash Holdings is, amely kritikusan kezeli az amerikai kormány tevékenységét.

(The Verge, Twitch)

Rovatok