Index Vakbarát Hírportál

Öt kamerával és 108 megapixellel támad a Xiaomi

2019. október 28., hétfő 11:15

A kínai mobilgyártó Xiaomi a Weibo közösségi oldalon tett közzé egy képet a Mi CC9 Pro nevű, hamarosan érkező új telefonjáról, amelyet öt kamerával szereltek fel, amelyekkel ötszörös zoomra és 108 megapixeles fotófelbontásra lesz képes – írja az Android Authority.

A cég múlt hónapban már bemutatott egy 108 megapixeles kamerát felvonultató telefont – az egész készüléket körbeölelő kijelzője miatt emlékezetes Mi Mix Alphát –, de a CC9 Pro lehet az első szélesebb körben elérhető telefon a Samsung új 108 megapixeles szenzorával. Ötkamerás mobilokat is láttunk már – például a Nokia 9 PureView-t –, és az ötszörös zoom is megjelent például a Huawei P30 Prónál, de a CC9 Pro fogja először összehozni mindezt egy készülékbe – írja a Mashable.

Hogy a gyakorlatban milyen képminőséget fognak eredményezni ezek a papíron jól hangzó specifikációk, az még kérdéses, mert a Xiaomira általában inkább a versenyképes árazás a jellemző, mint az extrém magas minőségű kamerák. A CC9 Prót mindenesetre november 9-én mutatják be, egy új okosórával és a Xiaomi TV új verziójával egyetemben.

A 108 megapixel elsősorban arra lesz jó, hogy sötétben sokkal élesebb és részletgazdagabb 27 megapixeles fotókat lehessen majd lőni a telefonnal.

Rovatok