Index Vakbarát Hírportál

iPaden jön a 3D szenzor, 3 év múlva az Apple VR-sisak és szemüveg

2019. november 12., kedd 09:11

A jövő év felében az Apple piacra dobja az új iPad Prot, rajta két kamerával és egy 3D szenzorrendszerrel – értesült a Bloomberg. A 3D szenzorokkal bárki képes lehet szobák, terek, tárgyak vagy akár emberek háromdimenziós virtuális rekonstrukciójára. Ezzel megjelenik a kiterjesztett valóság (AR) egyszerűbb formája a  pro tableten.

A 3D-szenzorok rákerülnek a 2020-as, már 5G-sített iPhone-okra is. Az új 3D-rendszert az Apple kiterjesztett valóság projektje kulcselemének mondják, és a folytonosság jegyében azt hangsúlyozzák, hogy a jelenlegi arcfelismerők továbbfejlesztésének tekinthető.

Ennél jóval forradalmibb lenne az az AR és VR-sisak, amit az Information infója szerint az Apple 2022-ben (vagy talán már jövőre) szeretne bevezetni, egy évvel később pedig jönnének az AR-szemüveggel is. Ezekkel a VR-AR-rendszerekkel az Apple már a videojátékok, videók és konferenciabeszélgetések piacát célozza meg.

Az Apple-nél a hírek szerint ezer mérnök dolgozik a kiterjesztett és virtuális valóság projekteken. A többek között a NASA-tól érkező mérnökök Sunnyvale-ben, a hardveres fejlesztési részleghez tartoznak, de az AR- és VR-projekt emberei ott vannak az Apple játékszoftveres fejlesztéseinek vezetői között is.

(Borítókép: Justin Sullivan / Getty Images)

Rovatok