Index Vakbarát Hírportál

Kibertámadás a brit Munkáspárt ellen

2019. november 12., kedd 12:56

A Munkáspártot nagy volumenű, kifinomult kibertámadás érte – jelentette be az előrehozott választásokra készülő brit ellenzéki párt. A Munkáspárt szóvivője szerint a támadás sikertelen volt, a párt biztonsági rendszere megóvta az adatokat, amiből eszerint semmi nem került át a hekkerekhez. A támadásról értesítették az illetékes brit hatóságot, a National Cyber Security Centre-t – írja a BBC.

A brexitmegállapodás nyélbe ütése után december 12-én lesznek a választások Nagy-Britanniában, a kormányzó toryk jelentős előnnyel vezetnek a Labour előtt, az utolsó közvélemény-kutatások szerint 13 százalékpontos az előnyük: Boris Johnsonék 39 százalékon állnak, a Jeremy Corbyn vezette Munkáspárt pedig 26-on.

A bejelentett kibertámadás és a biztonsági ellenlépések miatt a Munkáspárt közlése szerint némileg lelassult a kampánytevékenységük, de most már minden helyre állt. Hogy pontosan milyen platformokat és/vagy szervereket érintett a támadás, nem hozták nyilvánosságra, a párt Facebook-oldala és Twitter-csatornája mindenesetre elérhető.

A párt vezetése arról értesítette a saját kampánystábját, hogy a kibertámadás vasárnap délután történt, több platformjukat is érintette, és az volt a cél, hogy teljesen elérhetetlenné tegyék az oldalakat.

Rovatok