Index Vakbarát Hírportál

Belépett a Xiaomi Magyarországra

2019. november 14., csütörtök 21:05

Elindult Magyarországon a Xiaomi hivatalos márkaképviselete, amivel új fejezetet nyit a kínai gyártó idehaza. A jó ár-érték arányú mobiloknak eddig is volt egy jól látható rajongótábora, néha meg is kaptuk, hogy miért nem írunk többet a termékeikről.

Vehetsz kínait, de ne rendelj bárhonnan!

Bármilyen jó a hardver, eddig nehéz volt jó szívvel ajánlani olyan termékeket, amelyek vagy egy nehezen számon kérhető kínai webshopból, vagy feketeimportból (értsd: törvénytelen módon), vagy jó esetben szürkeimportőrtől kerültek a vevőhöz. Aztán ha mégsem jó az adott készülék, vagy nincs rajta magyar nyelvű menü, mi is megkapjuk, hogy mégis, miért ajánlottuk.

Mostantól a gyártótól érkeznek hivatalosan bevezetett készülékek, és minden esetleges problémás üggyel meg lehet majd keresni a Xiaomi képviseletét. Fontos azonban tudni, hogy a Xiaomi szakszervizei azokat a telefonkat javíthatják garanciálisan, amelyeket az  Európai Unióban hoztak forgalomban, és ezt a készülék IMEI-száma alapján ellenőrzik, nincs kibúvó.

Jó kezdetnek mondható, hogy a Xiaomi iparági veteránokat igazolt le, akik korábban más globális márkáknál dolgoztak. Például Wagner Tibort, aki a Sony mobilos üzletágát vitte több tucat európai országban. Mint tőle megtudtuk, már most látható a hazai piac tisztulása, egyre nagyobb a hivatalos forrásból érkező Xiaomi készülékek aránya.

Mennyire erős a Xiaomi? Világviszonylatban tíz százalék körüli a részesedése, a közép-kelet európai régióban az 16,8 százalékos

hazánkban ott vannak a top 3-ban.

A sztárkészülékükből, a Redmi Note 7-ből világszerte 25 milliót adtak el, a teljes Redmi Note szériából pedig több mint 100 milliót.

Wagner Tibor két új telefont is bemutatott, amit idehaza forgalomba hoznak. A középkategóriás Redmi Note 8T-t, valamint a csúcskategóriás 108 megapixeles főkamerával felszerelt Mi Note 10-et, amelyen 5 kamerát találunk, és úgy zoomol, mint semmi más. Egészen elképesztő rejtett részletek válnak jól láthatóvá a fotókon már 10-szeres nagyításnál is, és 50-szeres zoom a maximum.

Fontos momentum még a márka életében, hogy a Note 8T mindhárom hazai szolgáltató kínálatába bekerül. Ez azért nagy szó, mert mobilszolgáltatóknál általában komolyabb teszteket folytatnak le, nem adnak el olyan eszközt, amely problémás lehet a hálózatukon. A Mi Note 10 pedig a Telekom és a Vodafone kínálatában jelenhet meg a közeljövőben, és állítólag egy harmadik szolgáltatót is leigazolnak hamarosan.

Rovatok