Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk elárulta a törhetetlen ablak betörésének receptjét: betontörő kalapács, majd acélgolyó

2019. november 26., kedd 08:21

A Tesla új Cybertruck nevű platós kisteherautójának bemutatójáról egyértelműen az ablakbetörési teszt maradt a legemlékezetesebb. Noha az előzetes teszteken ezerszer is nekivágtak acélgolyókat az üvegnek, amely ezt simán kibírta, a bemutatón élesben viszont simán betört.

Elon Musk – bár egyesek szerint az egészet megrendezték, számítva a mindent elsöprő mémcunamira – káromkodott egyet a bajsza alatt, majd szörnyen kényelmetlen fejet vágva volt kénytelen a bemutató fennmaradó részét levezényelni – háta mögött a betört ablakú járművel.

Musk a Twitteren utólag igyekszik megmagyarázni a bakit, ami ugyan először több százmilliárd forint veszteséget okozott neki a csökkenő részvényárfolyamok miatt, de csakhamar már százezer számra rendelték az emberek a Cybertruckot, szóval még jól is kijöhetnek a látszólagos fiaskóból. Musk posztolt egy videót is, amelyen az látszik, hogy a Cybertruck ablakai legalább egy alkalommal kibírták a vasgolyót.

A Tesla-igazgató szerint az nem tett jót az üvegnek, hogy Franz von Holzhausen vezető tervező a golyós mutatvány előtt jól odasózott az ajtóra egy bontókalapáccsal. Ettől talán megrepedhetett az üveg alja, ezáltal meggyengült a szerkezet.

A Verge szerint ez akár hihető is lehet, ugyanakkor a kisebb ablak betörését nem magyarázza meg, hiszen azt az ajtórészt nem érte kalapácscsapás.

Rovatok