Index Vakbarát Hírportál

Befőttes üvegben ázó tigrismagzatokat próbáltak eladni indonéz orvkereskedők

2019. december 9., hétfő 09:13

Az indonéz hatóságok letartóztattak öt orvvadászt, akiknél egy szumátrai tigris bőrét találták, valamint négy tigrismagzatot egy befőttesüvegben. Azt egyelőre a hatóságok sem tudják, hogy a kifejlett példányhoz tartoztak-e a magzatok- írja a BBC

Az öt orvvadász közül kettőt orvkereskedelemmel is gyanúsítanak, maximum 5 év börtönre, és nagyjából 100 millió rúpia (kb 2 millió forint) megfizetését kaphatják büntetésként. Indonéziában mindenki börtönre és bírságokra számíthat, akit tigrisvadászaton kapnak, a statisztikák szerint a nemrég szigorított törvények sem tartják vissza a vadászokat. 

A szumátrai tigrisek különösen veszélyeztetett fajnak számítanak, a becslések szerint mindössze már csak 400 egyed él a vadonban. Az állatvédők szerint az erdők irtása és az orvvadászat azt eredményezheti, hogy hamarosan teljesen eltűnhetnek.  A jelentések szerint a szumátrai tigrisek pusztulásának majdnem 80 százalékáért az orvvadászok felelnek, évente körülbelül 40 tigris esik áldozatául annak, hogy Ázsia bizonyos részeiben gyógyhatást tulajdonítanak  például a tigriscsontoknak.  

Rovatok