Index Vakbarát Hírportál

Csatlakozók nélküli iPhone jöhet 2021-ben

2019. december 9., hétfő 10:25

A legújabb pletykák már a 2021-es iPhone-ról szólnak, és ha lehet hinni Ming-Csi Kuo iparági elemző jóslatának (neki az elmúlt évek tapasztalatai szerint lehet hinni), akkor az Apple- csúcskészülék átugorja azt a fázist, hogy USB-C vezetékkel lehessen tölteni, és egyből eltűnik róla minden port. 

Az elemzés szerint a legdrágább telefonok felhasználói mondhatnak majd búcsút a vezetékeknek. Már egy ideje pletykálnak arról, hogy ez előbb-utóbb be fog következni, de mindenki azt gondolta, hogy előbb átállnak az USB-C kábeles töltésre és adatátvitelre, és majd csak utána jön el az az idő, hogy egyáltalán nem lesz szükség vezetékekre. 

Arról sincs egyelőre információ, hogy ez hogyan tudna működni a gyakorlatban, mert míg a vezeték nélküli töltés kényelmes megoldás lehet, mikor otthon vagy a munkahelyén leteszi valaki a telefont az asztalra, viszont teljesen kivitelezhetetlen, ha menet közben töltené valaki a telefonját, esetleg használná is töltés közben. 

A jóslatoknak még nincs vége, Kuo szerint még mindig igaz, hogy 2020 elején jön egy olcsóbb iPhone, az SE2: egy iPhone 8 kinézetelű, de tudásban jobb készülék, illetve később még négy telefon érkezik. Kettő 6,1 hüvelykes modell lesz, egy 6,7 és egy kisebb, 5,4-es modell kerülhet majd piacra. 2021-re pedig a vezeték nélküli telefon mellé az iPhone SE2 nagyobb kijelzőjű verzióját vizionálják. 

Rovatok