Index Vakbarát Hírportál

Az iPhone-t és az Instagramot szeretnék a legtöbben feltörni

2019. december 11., szerda 12:12

A Case24 nevű telefontokgyártó cég arra volt kíváncsi, hogy mik azok a telefonok és alkalmazások, amikhez leginkább hozzá szeretnének férni illetéktelenek, azaz mik a hekkerek kedvenc célpontjai. 

A Google keresései alapján kiugróan sokan szeretnék megtudni, hogyan lehet feltörni az iPhone-készülékeket – ha egészen pontosak szeretnénk lenni, akkor 192-szer jobban fel akarnak törni egy iPhone-t mint egy Huaweit. Az Egyesült Államok egyébként csak nagyon kevesen szeretnének Huawei-telefont hekkelni, Nagy-Britanniában azonban már más az arány, ott a az iPhone- és a Samsung-telefonok után a kínai gyártó készülékei a harmadik legnépszerűbbek a hekkerek listáján.

Míg az iPhone-készülékek sebezhetőségére Amerikában havi szinten 48 ezren keresnek rá, addig a második helyezett Samsungra jóval kevesebben, nagyjából 3100-an keresnek. A brit keresési lista alapján az LG, Nokia és Sony telefonjait szeretnék legkevésbbé feltörni.

Megnézték az alkalmazásokat is: nem meglepő módon a legnépszerűbb appok feltörésére keresnek rá a legtöbben. Leginkább az Instagram-, Snapchat- és WhatsApp-fiókokhoz szeretnének hozzáférni a hekkerek, jóval nagyobb erőt fektetnek ebbe, mint hogy a Netflix- vagy Amazon- fiókokhoz szerezzenek hozzáférést. 

Azt azért meg kell hagyni, hogy ez az eredmény valószínűleg leginkább azt igazolja, hogy a hekkerek azokhoz a telefonmárkákhoz és alkalmazásokhoz szeretnének hozzáférni, amik népszerűek, és sokan használják őket. 

Rovatok