Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt az orosz repülőgép-hordozó, három ember eltűnt a balesetben

2019. december 12., csütörtök 10:47 | aznap frissítve

Tűz ütött ki az orosz Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozón. Az Interfax szerint épp javításokat végeztek a Kuznyecovon, amikor a hegesztési munkálatok során tűz keletkezett.

A balesetben legkevesebb tizenketten megsérültek, hárman pedig eltűntek, utóbbiakkal nem tudnak kapcsolatba lépni. Többen el tudtak menekülni az egyre nagyobb területet érintő tűz elől.

A sérültek többsége füstmérgezést kapott. Tízüket kórházban ápolják, egyikük fejsérülést szenvedett, állapota súlyos. A sérültek közül ketten tengerészek. A tűz kitörésekor mintegy 400 munkás volt a fedélzeten, mindannyiukat evakuálták.

A tűz a felső fedélzet első energiarekeszében keletkezett, és a lángok a hegesztési biztonsági előírások megszegése miatt harapózhattak el mintegy 600 négyzetméteren. A dízelolaj és a kábelek égése okozta sűrű füst akadályozza a tűzoltókat abban, hogy eljussanak a tűzfészekhez.

Nem ez az első eset, hogy gond van a Kuznyecovval, 2014-ben is nagyobb tűz ütött ki rajta, 2016-ban pedig két vadászgépet is baleset ért a repülőgép-hordozó hibái miatt.

Később elkezdték a felújítását, de az sem ment zökkenőmentesen, Murmanksznál elsüllyedt a világ legnagyobb úszó dokkja, amin 70 ember tartózkodott a Kuznyecov repülőgép-hordozón végzett munkálatok miatt. 

Rovatok