Index Vakbarát Hírportál

Nevelni próbál az Instagram, de ellenállhatunk

2019. december 16., hétfő 15:43

Mától kezdve ránk szól az Instagram, ha sértő szöveget írunk a képeinkhez, vagy videóinkhoz – írja a Verge. Hasonlóan a már éles kommentfelügyelő AI-hoz, ha egy felhasználó valami olyat ír a posztjához, amit a mesterséges intelligencia bántónak talál, feldob egy üzenetet posztolás előtt, hogy a képaláírás hasonló olyan szöveghez, amit más felhasználók bántónak jelentettek. Ezután azt javasolja a felhasználónak, hogy gondolja át, és írja újra, ha ő is így látja. Az igazi lázadók azonban ignorálhatják a platform nevelési kísérletét, és kirakhatják az eredeti képaláírást. Egyelőre a program csak néhány országban éles, és titok, melyekben.

Ez az eszköz a korábban kommenteket figyelő AI-hajtotta ellenőrzőn alapszik. A vállalat szerint nagyon jót tett a platformnak, hogy a hozzászólóknak még egyszer át kell gondolniuk, hogy be akarnak-e szólni valakinek. 

Eddig több olyan eszköz is a felhasználók rendelkezésére állt, amivel letilthatnak másokat, esetleg számukra bántó szavakat. Az új eszköznek az a különlegessége, hogy önuralmat vár a feltöltőtől, mivel annak önmagának kell felismernie, hogy bunkó-e valakivel.

Rovatok