Index Vakbarát Hírportál

3 milliárd dollárra pereli, be is tiltaná a Twitchet egy orosz netszolgáltató

2019. december 17., kedd 10:12

180 milliárd rubelre, vagyis közel 3 milliárd dollára pereli, és véglegesen be is tiltatná a Twitchet az oroszok harmadik legnagyobb netszolgáltatója, a Rambler Group, miután állításuk szerint az oldal megsértette az angol bajnokságra vonatkozó exkluzív közvetítési jogaikat – írja a BBC.

Az orosz cég szerint augusztus és november között több mint 36 ezer alkalommal sérültek a jogaik azzal, hogy a felhasználók illegálisan közvetítették a Premier League meccseit a Twitchen, ezzel pedig komoly károkat okoztak nekik. Ez utóbbi igaz is, azonban a Ramblernek nem lesz könnyű dolga, ha be akarja bizonyítani az igazát, ugyanis minden egyes esetet külön kell alátámasztaniuk.

A Twitch ügyvédje szerint a vád alaptalan, a cég ugyanis csak hozzáférést biztosít a platformjához, a felhasználási feltételek lefektetésén túl abba nem tud beleszólni, hogy az emberek mit tesznek ott közzé. A cég minden lehetséges módon fellépett a jogsértések ellen, pedig a Rambler hivatalosan sosem kereste meg őket – tette hozzá a szakember.

Az mindenesetre biztos, hogy ha a moszkvai bíróság a Ramblernek ad igazat az ügyben, azt az orosz gémerek szívják majd meg leginkább. Twitchen rengeteg orosz néző van, a YouTube mellett ez az egyik fő helyszíne az online folytatott szociális tevékenységüknek, sokak szerint pedig ha pedig sikerül betiltani az országban, akkor a legnépszerűbb videómegosztó sem lesz biztonságban. Nem ez lenne egyébként az első ilyen eset: a francia DailyMotion 2017 óta be van tiltva az oroszoknál, miután a cég nem reagált megfelelően a Gazprom Media által benyújtott panaszokra.

(Borítókép: Chesnot / Getty Images)

Rovatok