Index Vakbarát Hírportál

Idegen emberek lakásába enged betekintést a Xiaomi kamerája

2020. január 3., péntek 10:33

Egy felhasználó azt írja a Redditen, hogy szeretett volna bekukkantani a Xiaomi Mija 1080p otthoni kameráján keresztül abba, hogy mi történik a lakásában, ehelyett a Google Nest Hubbal kommunikáló eszköz egy idegen lakást mutatta meg neki.

A felhasználó azt mondja, hogy először egy idegen ember teraszát látta, majd egy teljesen ismeretlen férfit, ahogyan egy lakásban, valószínűleg a sajátjában alszik a fotelben. 

Egy viszonylag friss eszközről van szó, amit a tulajdonosa nemrég szerzett be az Aliexpressről. Az esettel kapcsolatban megkeresték a Google-t is, akik megerősítették, hogy tudnak a problémáról, és már kérték a Xiaomit, hogy orvosolja a dolgot. Igaz, arra nem tértek ki, hogy egészen pontosan mi a hiba, hány embert érint, és hányan jeleztek hasonlót – írja az Engadget.

Amíg helyre nem áll a rendszer, a Google Nest nem kommunikál a Xiaomi-eszközzel, de egyelőre arról sincs bővebb infó, hogy ez a korlátozás csak ezt a típust érinti-e vagy a kínai cég más eszközei sem tudnak csatlakozni a Google Nest Hubhoz. 

Rovatok