Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott a Samsung következő bemutatója

2020. január 4., szombat 17:41

A Samsung rajongói már tűkön ülnek, hogy vajon mit mutat be a dél-koreai társaság a Las Vegasban hamarosan elkezdődő CES 2020 techvásáron. Annyi már biztos, hogy a legnépszerűbb Galaxy telefonokra egy picivel többet kell majd várni. 

Kiszivárgott egy rövid reklámfilm, amelyen egy Galaxy felirat látható, és az "A" betűk helyén két telefon körvonala jelenik meg: egy hosszúkásabb formájú és egy négyzetszerű.

A végén pedig kiderül, hogy az Unpacked néven ismert bemutató február 11-én lesz.

Egyszerre két sorozat bővülhet, a téglap formájú sziluett valószínűleg az S sorozat új tagjára utal, amely állítólag a soron következő S11 helyett az S20 nevet kapja, míg a második, négyzetszerű készülék a szétnyitott Fold 2 lehet.

Könnyített Galaxy

Január elején a Samsung a Galaxy S10 és Note 10 mobilok Lite verzióit is bejelentette, amelyek már az első negyedévben a boltokba kerülnek. Ezek jóval alacsonyabb induló áron kerülnek a boltokba, mint a csúcskategóriás változataik, és merőben más a hardver.

Az S10 Lite például igen szokatlan kamerákkal érkezik: az 5 megapixeles makró nehezen értelmezhető a 48 megapixeles főkamera mellett, és az utóbbi is szokatlan, hiszen a Samsung S sorozatában a telefonok általában 12-16 megapixeles képeket készítenek, négyszer több pixelt tartalmazó szenzorokkal.

Pozitívum azonban mindkét modell 4500 mAh-s akkumulátora, a 32 megapixeles szelfikamera, és hogy mindkettőnél a kijelzőbe van építve az ujjlenyomat-olvasó. Méretválaszték a Lite modellnél nincs, mindegyik 6,7 colos full HD+ kijelzővel érkezik.

Rovatok