Index Vakbarát Hírportál

Ivanka Trump lesz a CES egyik fő előadója

2020. január 6., hétfő 08:08

Záporoznak a kritikák a holnap kezdődő vegasi CES szervezőire, miután meghívták az amerikai elnök lányát és állásteremtési tanácsadóját, Ivanka Trumpot, hogy ő legyen az információtechnológiai kiállítás talán legfontosabb előadója. A kritikusok egyrészt Donald Trump, illetve a kormányzatában ellentmondásosan magas pozíciókat betöltő családtagjai tevékenysége ellen tiltakoznak, másrészt azt vetik a szervezők fejére, hogy más nők, akiknek Ivankánál sokkal több közük van az IT-hez, közel sem kapnak ilyen hangsúlyos szerepet a kiállításon.

Gary Shapiro főszervező azonban a BBC-nek nyilatkozva védelmébe vette a döntést. Mint elmondta, ez segít majd a résztvevőknek a jövőbeli foglalkoztatás problémáira koncentrálni. A keddre tervezett pódiumbeszélgetésen Shapiro lesz Ivanka Trump kérdezője, és a fő téma az IT-szektor és az amerikai kormányzat együttműködése lesz a munkahelyteremtés érdekében.

Azt a főszervező nem árulta el, hogy a “first daughter” meghívásának ötlete a szervezők fejéből pattant ki, vagy a Fehér Ház kezdeményezte. A meghívás ellen főként nőjogi szervezetek tiltakoznak. Állításuk szerint ellenérzéseikben nem játszik szerepet politikai meggyőződésük, mindössze nem értik, hogy Ivanka mit tudhat az informatikai szektor foglalkoztatási kérdéseiről, ami a CES résztvevőinek érdekes lehet.

A BBC igyezetett más meghívott keynote előadókat is megkérdezni arról, hogy mi a véleményük arról, hogy ugyanazon a színpadon fognak szerepelni, mint az elnök lánya. Szinte senki sem válaszolt, kivéve Mark Cuban, a US TV Shark Tank című sorozatának szereplője, aki annyit közölt, hogy nem igazán érdekli a dolog. Szerinte akinek nem tetszik Ivanka, az ne menjen el az előadásra.

Rovatok