Index Vakbarát Hírportál

Las Vegasban bemutatták minden gyerek álmát

2020. január 7., kedd 09:18

Teljes gőzzel beindultak a különböző céges sajtótájékoztatók, premierek a Las Vegas-i konzumelektronikai show-n, a CES-en. A Panasonic saját szórakoztató műsora indította a sort, ami idén leginkább a sportok, szórakozás és mobilitás jegyében fogant.

A Panasonic láthatóan nagy hangsúlyt fektetett a társadalmi szerepvállalásra, aminek jegyében maga Michael Phelphs úszóbajnok jelent meg a színpadon, hogy beszéljen tehetséggondozó alapítványa és a Panasonic együttműködéséről. A sport, a tehetséges gyerekek támogatása, az egészséges életmód hangsúlyozása leginkább a közelgő 2020-as tokiói olimpia fényében válik érthetővé, ahogy az is, miért erősíti már jó ideje a Panasonic a sporttal kapcsolatos fejlesztéseit.

Amit mindenképp látni fognak milliók a világon: a Panasonic adja az olimpiai megnyitó intelligens projektorrendszerét, és mivel japánokról van szó, valószínűleg lenyűgöző image mapping látványban lesz részünk. Ezen kívül sportmúzeumok kijezőrendszereit, paralimpikonok Atoun erőrásegítéses exoszkeletonjait, stadionok fény-, hang-, kijelző- és kamerarendszereit szállítja a cég.

Panasonic + Disney

A hétfői műsor legszórakoztatóbb része a Disneyvel való együttműködésről szólt. Az új Star Wars trilógia rohamosztagosai az ellenállás egyik tagját, valamint a mindenki kedvence droidot, BB8-at keresték a nézőtér sorai közt, persze sikertelenül. Minderre leginkább azért volt szükség, hogy szót ejthessenek a Disney Star Wars élményparkjában, a Galaxy's Edge-ben működő 4K-s lézeres projektorrendszerről, amit a Panasonic fejlesztett és szállított.

A Millenium Falcon át is vezetett a következő közlekedési területre, ahol a Panasonic úgy gondolja, hogy keresnivalója van: a repülés, még pontosabban az utaskényelem. A cég fejlesztései a hosszú repülőutak elviselhetőbbé tételét célozzák, amiben, lássuk be, bőven akad potenciál. Mint a bemutatón kiderült, a Panasonic például aktív zajcsökkentő rendszerrel ellátott fejhallgatók, üléstámlába épített fedélzeti játék- és mozirendszerek, és fejlett légtisztító eszközök fejlesztésén dolgozik.

A mobilitás zászlaját tovább emelve a közúti fejlesztésekről is beszámolt hétfőn Scott Kirchner, a cég amerikai leányvállalatának autós rendszerekért felelős elnöke. Az utasszórakoztató vonal a Klipsch audiofil rendszerek gyártójával való együttműködésben mutatkozik meg (ezzel a ELS Studio 3D, Fender mellé csatlakozik a Klipsch, a Panasonic által fejlesztett komplex autós hangrendszerek megalkotásában.)

Nagyon kicsi, nagyon piros

Amivel viszont minden gyerek és soha föl nem növő felnőtt szívét egy csapásra elnyerte a Panasonic, az a most bemutatott übercuki jármű: a Tropos Motorsszal közösen kifejlesztett kis városi elektromos tűzoltóautó. A Tropos alapvetően kis méretű, elektromos meghajtású, kereskedelmi járművek, munkagépek, furgonok gyártásával foglalkozik, és egyértelmű, hogy termékpalettájuk gyöngyszeme a bemutatón leleplezett apró piros fecskendőautó, amit egyszerűen imádnánk látni, ahogy szirénázva végiggurul a szűk sikátorokban, a bajbajutottak segítségére igyekezve. Kawai, nagyon kawai!

A tavalyi bemutatóhoz képest alig esett szó klasszikus szórakoztató elektronikai termékekről, épp csak meg lett említve a legújabb Panasonic Lumix S1H MILC fényképezőgép, pár szó esett csak két duál hibrid zajszűrős fülhallgatóról, vagy a HZ2000 Oled TV-ról. Idén szemmel láthatóan nagyon máshová kerültek a hangsúlyok.

Rovatok