Index Vakbarát Hírportál

A táncoslábú Elon Musk Kínában fog új autót terveztetni

2020. január 8., szerda 15:18

Miközben a Tesla-gyilkosnak beharangozott Byton Amerikába ment, hogy a Las Vegas-i CES-en bejelentse, hogy talált befektetőt, így hamarosan már kínai elektromos autók fogják a saját pályájukon lenyomni Elon Musk cégének kategóriaikonnak számító járműveit, addig maga Musk Sanghajban jelentette be, hogy Tesla hamarosan Kínában fogja gyártani új típusát, a Model Y-t, valamint

Kínában fog megtervezni egy eredeti járművet.

Az kínai esemény apropója a Sanghajban gyártott Model 3-ak piacra dobása volt, de Musk nem lenne Musk, ha - mintegy mellékesen - ne dobna be valami bombasztikusabbat is a köztudatba. Ez pedig egy hatalmas Tesla-tervezőcentrum megnyitása Kínában, amellyel egyértelművé teszi a cég, hogy stabilan meg kívánja vetni a lábát a világ legnagyobb autópiacán.

A Model Y-ok (amelyek viszonylag megfizethető SUV-ok lesznek) hamarosan legördülnek a sanghaji szerelőszalagokról, és Musk szerint többet fognak eladni belőlük, mint az összes többi Tesla-típusból együttvéve (de hát mi mást mondhatna). Tényleg nem lehet azt mondani, hogy a vezérigazgató nem tett meg mindent a publicitásért, hiszen bizarr táncot is lejtett a színpadon. Senkinek sem ajánljuk, hogy megnézze az alábbi videót.

A Model 3 első tíz kínai tulajdonosa személyesen Musktól vehette át slusszkulcsát. De az igazgató gyorsan rátért a jövőre. Megköszönte a sanghaji tanács segítségét abban, hogy 10 hónap alatt fel tudták építeni a Tesla-gyárat a városban, és az üzemet a jövőbeli növekedés mintájának nevezte. A Tesla Kínában nyitotta az első gyárát az Egyesült Államokon kívül, és a várakozások szerint évi 500 ezer autót fog ott gyártani. A jelenlegi kapacitással hetente 3000 példány készül el.

( CNN)

Rovatok