Index Vakbarát Hírportál

Új-Zélandon tananyag lett a klímakatasztrófa és az ökoszorongás

2020. január 13., hétfő 15:02

Tananyag készül a globális klímaváltozásról Új-Zélandon, hogy az ott élő fiatalok mindent megtudjanak a témáról. Az iskoláknak készülő tananyag nemcsak a száraz tényekkel foglalkozik.

Segítenek a diákoknak szervezkedni, és hogy fel tudják dolgozni a globális felmelegedéssel kapcsolatos szorongásaikat

„Az ország minden tájáról azt a visszajelzést kaptuk a tanároktól, hogy nagy szükség lenne valami ilyesmire, mert a gyerekek sokat beszélnek a klímaváltozásról” - mondta James Shaw, az új-zélandi Zöld Párt társelnöke és az ország klímaváltozási ügyekért felelős minisztere. „Minden nap ezt látják a közösségi médiában, egyik sem jó hír, és a tehetetlenség érzése elképesztően lesújtó.” - idézte a Guardian a minisztert.

Az idén elkészülő szöveges és videós tananyaggal a 11-15 éves korosztályt célozzák meg, és nem lesz a kötelező tanterv része. Egyrészt arra próbálnak rámutatni, hogy a klímaváltozás igenis megoldható probléma, emberek dolgoznak rajta, és ebben a jövőben ők is részt vehetnek. Emellett vannak az anyagban olyan gyakorlatias útmutatók is, hogy miként tudnak egy-egy konkrét megoldást kidolgozni, mondjuk ehető növényekből kertet építeni.

(The Guardian)

Rovatok