Index Vakbarát Hírportál

Minden kiszivárgott a Samsung Galaxy S20-ról

2020. január 15., szerda 15:16

Egy hónapot sem kell várni a Samsung Galaxy S20 sorozat bejelentésére, de máris rengeteg részlet kiszivárgott az új csúcsmobil nagyobb méretű változatáról. Ismerjük a kijelzőjét, a formáját és az alapkonfiguráció tulajdonságait.

20:9 oda

Az XDA Developers oldalra kikerült részletes leírás szerint a Galaxy S20+ kijelzőjének felbontása 3200x1440 pixeles lesz, és a képarány megváltozott 20:9-re. Így bőven elfér a lyukba rejtett szelfikamera abban a fekete sávban, ami a hagyományos 16:9-es videók nézése közben megjelenik a kijelző két oldalán.

Állítólag három változata lesz a készüléknek, és ezúttal nem lefelé bővítenek, mint a tavaly S10e verzióval, hiszen sokkal jobban jár a Samsung, ha a megszokott árazású S20 és S20+ mellett egy még drágább S20 Ultrát is be tud dobni. A legkisebb méretű mobil várhatóan 6,3 hüvelykes, a legnagyobb 6,9-es lesz.

Szinte mindegyik kiszivárgott információ a kijelzőhöz kötődik. Az S20-en megoldották a 120 Hz-es képfrissítést, amit elsősorban a gémerek vártak nagyon. Ezt viszont csak full HD+ felbontásra visszalépve lehet bekapcsolni, a teljes felbontáson nem működik. Talán ezzel szerették volna megelőzni a túlzott áramfogyasztást.

Az ujjlenyomat-olvasó is a kijelzőhöz tartozik, hiszen amögé építették be, és ez ultrahangos megoldás, nem kell világítania ahhoz, hogy leolvassa az ujjbegyünk redőit.

Dominóhatás

Az már a korábban kiderült képen látható volt, hogy a hátlapi kamerák dominólapként jelennek meg, és hatalmas méretű lesz a kamerasziget ahhoz képest, amit a Samsungnál megszoktunk. Ízlés kérdése, csupaszon nem tűnik valami szépnek, de egy jó tokban talán kevésbé lesz feltűnő jelenség.

A konfigurációról azt tudjuk még, hogy ebben már villámgyors LPDDR5 RAM-ok lesznek, és az alapmodellek is 12 GB-ot kapnak, míg a csúcskategóriás Ultrába 16 GB kerül, így a telefon ebben már a jobb fajta számítógépekkel vetekszik.

Az igazán lényeges tulajdonságok, hogy a telefon szoftverében milyen új eszközök teszik kényelmesebbé az életünket, február 11-én derülnek majd ki a Samsung Unpacked bemutatón.

Rovatok