Index Vakbarát Hírportál

Érkezik a Google-mentes Huawei P40

2020. január 17., péntek 08:27

Evan Blass, a kiszivárogtatások nemzetközi szaktekintélye közzétett egy részletes fotót a Huawei P40 Pro mobilról (kép itt). Elképzelhető, hogy a készüléket már a jövő héten hivatalosan leleplezik, a kínai gyártó ugyanis a 2020-as terveiről és egy hazánkba érkező csúcsmobilról szeretne beszámolni.

Amint a képen is jól látható, a kerámia hátlapon méretes kidudorodás lesz, és a Pro változat esetében ez öt hátlapi kamerát és egy kétledes vakut rejt. Felismerhető a bal alsó sarokban a periszkópos telefotós lencse, amelybe optikai zoomot építettek, és emellett valószínűleg szélesebb látószögű kamerát is találunk a készletben.

Az előlapon a hátrafelé ívelt kijelzőn lyukba rejtett dupla szelfikamera kapott helyet, a Samsung Galaxy S10 stílusában, csak a Huaweinél a telefon bal oldalán helyezkednek el a lencsék.

Felismerhető még a képen az usb-c csatlakozó, és hogy nincs a telefonon jack aljzat.

A Huawei erősen arra utal, hogy a P40 sem a jól megszokott Androiddal érkezik, vagyis az Android alaprendszerén nem a Google-féle ismert appok lesznek elérhetők, mint a Térkép és a Play Áruház. Ehelyett a saját alaprendszerük friss változata, a Huawei Mobile Services 4.0 mutatkozik be, amely valószínűleg több szolgáltatást átvesz az appokat működését segítő Google-féle alrendszerektől.

A Huawei szó szerint önti a pénzt ezekbe a fejlesztésekbe, mert az a stratégiája, hogy a saját rendszerét önállóan is teljesen működőképessé tegye.

Frissítés: Kora délután jelezte a Huawei, hogy a jövő héten hazánkba érkező készülék még nem a P40 lesz, így feltételezhető, hogy az új modell leleplezése - a korábbi éveknek megfelelően - márciusban várható. Az pedig jövő kedden kiderül, hogy mi kerül ennél is hamarabb a hazai boltokba.

(The Verge)

Rovatok