Index Vakbarát Hírportál

Már videó is van a Samsung új összehajtható mobiljáról

2020. február 3., hétfő 12:18

Nemrég közöltünk nem hivatalos híreket, félinformációkat a hamarosan megjelenő Samsung Galaxy Z Flip összehajtható kijelzőjű okostelefonról, ami mondhatni a Galaxy Fold kistestvére lesz a dél-koreai gyártó aktuális katalógusában. Ezúttal már egy egészen konkrét videó is napvilágot látott Ben Geskin lett mobilszakíró Twitterén (és YouTube-csatornáján és Instagramján), amin valaki egy kézzel nyitogatja-csukogatja a leginkább a Motorola Razrhez hasonlító készüléket.

Az összehajtható Samsung Z Flip ezek szerint csakugyan úgy hajtható össze, mint a régi kinyithatós mobilok, és a Verge úgy tudja, hogy még ebben a hónapban be is mutatják a San Franciscó-i Samsung's Unpacked eseményen a Galaxy S20 zászlóshajónak szánt készülék társaságában.

Ha a korábbi kiszivárogtatások nem tévednek/hazudnak, a Z Flip kijelzője nem a Galaxy Foldnál megismert speciális műanyag, hanem nagyon vékony üveg lesz: az "ultravékony üvegborítás" kifejezést le is védette a Samsung. A Galaxy Foldénál jóval kisebb kijelző nagyobb akkumulátoridőt jelent, viszont összecsukásnál középen a kijelző ugyanúgy bemélyed majd, ebből adódóan az ultravékony üveg valószínűleg valamilyen különleges technológiai újítást is takar, vagy a kiszivárogtatásokkal ellentétben a Z Flip még nem ezt az új technológiát kapja.

Ha minden igaz, a Z Flip oldalán lesz az ujjlenyomat-olvasó, a telefon AMOLED-kijelzőt, 12 megapixeles ikerkamerát, valamint 15 wattos gyorstöltést kap. Állítólag a Samsung mérnökei egy olyan fájlküldő megoldáson is dolgoznak, amivel az Apple Airdrop módszeréhez hasonlóan gyorsan és egyszerűen tudnának fájlokat megosztani egymás között a Galaxy-telefonok helyi hálózaton vagy bluetooth-on.

Rovatok