Index Vakbarát Hírportál

Hajtogatós telefonnal törne be a piacra Pablo Escobar bátyja

2020. február 9., vasárnap 17:08 | aznap frissítve

Két hónap telt el azóta, hogy a hírhedt drogbáró, Pablo Escobar bátyja bejelentette, hogy az Apple babérjaira tör egy szuperolcsó, de mégis erős összehajtható mobillal. Az előrendelők nagy része azóta is hiába várja, hogy megkapják a telefont. Ez természetesen egy pillanatig sem zavarja Roberto Escobart, aki a héten lerántotta a leplet az Escobar Fold 2-ről, ami a jelek szerint nem más, mint egy átmatricázott Samsung Galaxy Fold – írja a PCMag.

A 400 dolláros telefon első ránézésre elég impresszívnek tűnik, de összességében maximum az ára miatt lehet hüledezni, ugyanis úgy tűnik, hogy az Escobar Inc. üzleti stratégiája kimerül abban, hogy nagy mennyiségben felvásárolnak egy csomó eladatlan telefont, amiket aztán olcsóbban adnak el. A cég ezt egészen konkrétan be is ismerte egy vásárlónak küldött levélben, ahol azt is leírták, hogy a telefonra a Samsung nem vállal garanciát, mert gyűlölik Escobar cégét. Mint kiderült, az érzés amúgy kölcsönös.

A telefonról készült videó alapján az egyetlen külső változtatás az, hogy Escobarék pillanatragasztóval rányomtak egy aranyszínű, a logójukkal ellátott fóliát a telefon hátuljára. Belül sem változott gyakorlatilag semmi, egyáltalán nem nyúltak bele a Samsung szoftverébe, csak beállították háttérképnek Pablo Escobart.

Az Escobar Inc. meg is magyarázta a helyzetet, állításuk szerint azzal szeretnék megsemmisíteni a Samsungot, hogy ugyanazoktól a beszállítóktól vásárolnak több telefont, mint más, de a sok közbülső szereplő kihagyásával sokkal olcsóbban adják el őket. A dolog főleg azért röhejes, mert dacára annak, hogy explicit elismerik, hogy a Samsung telefonjait árulják, mégiscsak úgy tesznek, mintha nem ez lenne a helyzet. A honlapjukon nincs említés arról, hogy ez nem egy önálló márka önálló terméke lenne, a telefon bikinis modellekkel feldobott promóvideói között pedig olyan is van, ahol konkrétan Samsung Galaxy Foldokat vernek szét kalapácsokkal.

Ezen a ponton nagyjából lehetetlen eldönteni, hogy átverésről van-e szó: az Escobar Inc. állítja, hogy több mint kétszázezer Galaxy Fold van náluk raktáron, úgyhogy simán lehet, hogy csak logisztikai problémákról van szó, és a megrendelők meg fogják kapni a telefonjaikat.

Rovatok