Index Vakbarát Hírportál

Lefújták a Mobil Világkongresszust a koronavírus miatt

2020. február 12., szerda 21:44 | aznap frissítve

John Hoffman, a világ mobiliparát képviselő GSMA szervezet vezérigazgatója bejelentette, hogy lefújják a 2020-as Mobil Világkongresszust, az iparág legnagyobb éves rendezvényét, amit 2006 óta Barcelonában tartanak meg, és mi is évről évre tudósítottunk onnan az újdonságokról.

Barcelona biztonságára és egészségügyi helyzetére, a koronavírus-járványra hivatkozva mondták le a nagyszabású rendezvényt, amelyen a világ számos országának miniszterei, óriásvállalatok vezérigazgatói és más magas beosztású vezetői, iparági elemzők és újságírók vesznek részt.

egy hét alatt  több mint százezer ember fordul meg a Fira Barcelona hatalmas csarnokaiban.

A GSMA és Barcelona vezetősége tovább dolgozik azon, hogy 2021-ben folytatódjon a Mobile World Congress. Az elmúlt hetekben már több tucat vállalat lemondta a részvételét a koronavírus miatt, főként mert úgy érezték, nem tudják garantálni a Barcelonában megjelenő munkatársaik egészségét.

A kiállítás elmaradása nagy érvágás a katalán fővárosnak, ahol 14 ezer embernek biztosítanak munkát a héten, és 494 millió euróval járulnak hozzá Barcelona költségvetéséhez. A résztvevők is sokat veszítenek a jó előre lefoglalt repülőjegyeken, szállásokon, főleg a nagy kiállítók, amelyek több száz munkatársukat utaztatják oda, hónapokon át dolgoznak a bemutatóikon, és akár dollármilliókat is elköltenek a show-ra.

Az LG volt az egyik első nagy cég, amely bejelentette a távol maradását, és az Ericsson volt az első az igazán nagy kiállítók közül. Aztán jöttek a többiek sorban, a ZTE, az Nvidia, az Intel, a Sony, a Facebook és az Amazon, majd a Nokia, a Cisco, a BT és a Deutsche Telekom.

Rovatok