Index Vakbarát Hírportál

Bezár a furcsa mobilokat készítő Essential

2020. február 13., csütörtök 20:40

Három év működés után bezár az Essential, pedig olyan grandiózus célt tűzött ki maga elé, hogy megreformálja a teljes mobilipart. Ehhez elvileg megvolt minden eszközük: 330 millió dollár tőkét kaptak befektetőktől, és a vállalatot Andy Rubin, az Android operációs rendszer megalkotója vezette. 

Első és egyetlen telefonjuk, az Essential Phone igen vegyes fogadtatásra talált, és olyan dolgok voltak rajta 2017-ben, amit akkoriban más telefonon még nem láttunk: szinte teljesen beborította a kijelző az előlapját, és a szelfikamerának csak egy lyukat hagytak rajta. Mondhatjuk, hogy diktálták egy kis ideig a trendeket.

A következő jelöltjük, a 2019 októberében bemutatott Project Gem kódnevű telefon szokatlan félbevágott formával tört volna utat magának, ha eljut a piaci megjelenésig. Ez viszont már nem fog megtörténni, a csapat legalábbis azt írja, nem látják, hogy ezt miként lehetne megvalósítani.

Bizonyára az is sokat ártott a cégnek, hogy Andy Rubint szexuális zaklatással vádolták meg, és emiatt távoznia kellett a Google-től.

Rovatok