Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk megsértődött Bill Gatesre, mert az elektromos Porschét vett

2020. február 19., szerda 08:24 | aznap frissítve

Bill Gates egy Youtube-interjúban beszélt az elektromos autózás jövőjéről. Szerinte az embereket főként az tántorítja el attól, hogy elektromos autót vegyenek, hogy drágák, két töltés között keveset lehet velük autózni, és sokáig tart a töltésük. Ezt nagyjából mindannyiunk kitalálhatta volna, de az interjú érdekes része akkor következett, amikor rátért a Teslára:

Ha egy céget kell megneveznünk, ami segítette [az elektromos autózás terjedését], akkor nyilván a Teslát kell mondanunk... Tudja, én most vettem egy Porsche Taycant, ami egy elektromos autó, bár meg kell mondjam, prémium árú autó, viszont nagyon nagyon menő.

A Taycan ára 103 ezer dollárnál (32 millió forintnál) kezdődik, míg a Tesla Model 3-at már 40 ezer dollárért (12,5 millió forintért) vesztegetik. No, Elon Musknak, a Tesla alapítójának sem kellett több, hiszen ritkán hagyja ki, hogy a Twitteren fejtse ki a véleményét más emberekről.

Amikor egy rajongója keserűségét írta meg Musknak azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft-alapító interjúját sokan fogják megnézni, és ez rosszat tesz a Teslának, "pedig olyan okos fickó", Musk Gates döntéséről csak annyit írt, hogy a vele való beszélgetései hatalmas csalódást okoztak neki:

 (Verge)

Rovatok