Index Vakbarát Hírportál

Műpénisszel játszadozó sirályokat fotóztak egy védett öbölben

2020. február 22., szombat 13:49

Jennifer Warner természetfotós eredetileg fókákat ment ki fotózni a partra, amikor észrevette, hogy két fiatal sirály egy darab műanyaggal játszik, írja a Gizmodo. Lőtt is pár képet a viháncoló madarakról, de csak akkor érte az igazi meglepetés, amikor belenagyított a képbe.

A darab műanyag, amivel a madarak játszottak egy műpénisz volt.

Mielőtt rájöttem volna, hogy mi is volt az a darab műanyag, borzasztó ideges voltam, ugyanis a műanyagszennyezés egy nagyon súlyos probléma, és én, mint a természet megőrzése mellett elkötelezett fotós, pont az emberiség a környezetre gyakorolt hatását dokumentálom. De amikor rájöttem, mivel játszanak – bár még mindig dühös voltam – azért be kellett látnom, hogy vicces is a dolog

– mesélte Warner a Gizmodonak.

A Kalifornia partjainál található Children's Pool már évtizedek óta a borjúfókák kedvelt borjadzási helye, 2014-ben le is zárták a strandot néhány hónapra, azonban a helyiek nyomására később újranyitották. Egy bírósági döntés értelmében a borjadzási szezonban 2018 óta ismét el lehet zárni a területet a nyilvánosság elől, amely nem csak a fókáknak, de egyéb állatoknak, például a sirályoknak is biztos menedékül szolgál.

Bár a sirályok igencsak pimaszok tudnak lenni, fontos szerepük van az ökoszisztémában, például eltakarítják a borjadzó fókák méhlepényét a strandról. A madarak nagyon játékosak, hosszan fogócskáztak a műanyag pénisszel, mielőtt az egyikük elrepült volna vele. Madárrajongók egyébként nyugati sirályként (Larus occidentalis) azonosították a tetten ért madarakat.

Rovatok