Index Vakbarát Hírportál

Saját fejhallgatót dob piacra az Apple

2020. február 24., hétfő 16:12

Nagy valószínűséggel hamarosan saját márkás fejhallgatót kezd forgalmazni az Apple, írja a The Verge, Jon Prosser (Front Page Tech) értesülésére hivatkozva. A techblogger azt állítja, hogy az amerikai Target áruházlánc belső termékkatalógusába bekerült egy olyan adatlap, ami szerint 399 dolláros (nagyjából 125 ezer forint, de az áfával együtt itthon lesz az 150 is) áron hamarosan kapható lesz az "Apple AirPods (X Generation)" fejhallgató, feltehetően három színben.

Az Apple eddig fülhallgatókat gyártott csak, egész fület beborító fejhallgatókat nem. Az Apple boltokban persze lehetett ilyeneket kapni, de a Beats és Bose fülhallgatókat nem az Apple saját márkája alatt vehették meg a vásárlók. Az utóbbi években többször is napvilágot láttak olyan hírek, hogy mindeközben az Apple saját fejhallgató fejlesztésén dolgozik, de mostanáig nem érkezett információ kézzel fogható termékről. (Legutóbb február 5-én pletykált a MacWorld a StudioPods néven is emlegetett fejhallgatóról.)

Pontos részleteket egyelőre nem tudni az Apple új kütyüjéről, annyit feltéteteleznek a szakírók, hogy hasonlóan a fülhallgatókhoz, a fejhallgató is bluetooth-os lesz, az árából ítélve pedig prémium kategóriás műszaki cikknek szánják (ahogy az Apple-termékeket általában).

Az efféle belső használatra szánt áruházi katalógusok általában jól jelzik, ha egy új termék jelenik meg a piacon, sokszor pár héten belül be is igazolódik, hogy valóban ez a helyzet. A pletykák szerint márciusban lett volna az Apple új termékeinek premierje, többek között akkor derült volna ki hivatalosan, hogy milyen lesz az új fejhallgató, de a koronavírus-járvány, a kínai gyártás és összeszerelés akadozása miatt bizonytalanná vált az időpont.

Rovatok