Index Vakbarát Hírportál

Eladó a koronavirus.hu, de nem ezen az oldalon tájékoztat majd a kormány

2020. február 26., szerda 12:48

Frissítés: Cikkünk megjelenése után a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya pontosította a sajtótájékoztatón elhangzottakat,

a péntektől elérhető weboldal címe koronavirus.gov.hu lesz.

Egyelőre az oldal nem elérhető. 

Korábban írtuk, hogy bár a koronavírussal kapcsolatos információéhség egyre nagyobb a magyar társadalom körében is, egyelőre nem sok infóval szolgál a kormány sajtótájékoztatóján bejelentett weboldal, ami a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb információkkal látja majd el a magyar lakosságot.

De nem most, majd csak péntektől.

Akkor indul az erre dedikált Facebook-oldal is.  A sajtótájékoztatón a koronavirus.hu oldal hangzott el, cikkünk korábbi címében és ajánlójában is a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján megnéztük, hogy a koronavirus.hu domain éppen eladó, a koronavírus.hu-n pedig nincs használható információ. Cikkünk megjelenése után a Belügyminisztérium  pontosította a címet koronavirus.gov.hu-ra. 

A koronavirus.hu és a koronavírus.hu oldalt is magánember regisztrálta, a rövid i-vel írt oldalt január 21-én, a másikat január 31-én.  Mindkét esetben kérdés, hogy a magánkézben lévő oldalakat ki és milyen célra kívánja használni, és hányan lesznek azok, akik ezekre kattintanak a koronavirus.gov.hu helyett. 

A koronavirus.hu oldalon mindössze annyi információt tudhatnak meg az állampolgárok, hogy az oldal eladó, és ajánlatot tehet tenni. A koronavírus.hu oldalon pedig az internet kezdetére emlékeztető dizájn alapján az derül ki, amit már óvodában is tanítanak az embereknek, mint hogy rendszeresen mossanak kezet, és használjanak zsebkendőt, kiegészítve olyan tanácsokkal, mint hogy senki ne egyen nyers húst, vagy ne menjen olyan helyen élő állatot is árusító piacra, ahol már megjelent a koronavírus. 

A sajtótájékoztató szerint az aggódó állampolgárok a koronavirus@bm.gov.hu-ra írhatnak,  és hiteles, pontos tájékoztatást kapnak rövid időn belül. Pénteken pedig elindul a koronavirus.gov.hu oldal, és egy Facebook-oldal is. Ha megjelenik a koronavírus az országban, akkor a közmédia rendkívüli tájékoztatási rendre áll át.

Rovatok