Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus miatt elmarad a Google legnagyobb fejlesztői konferenciája

2020. március 4., szerda 10:48

Az új koronavírus terjedésével kapcsolatos félelmek miatt lemondta a Google az I/O fejlesztői eseményét, amit május 12-15 között tartottak volna, és a vállalat egyik legnagyobb eseménye minden évben.

Hagyományosan itt jelentik be minden évben, hogy mit lehet várni a legújabb Androidtól, vagy hogy milyen frissítések és új funkciók érkeznek a Google ökoszisztémájához, mit tud majd hamarosan a Maps vagy a Fotók és az összes többi szolgáltatás, és milyen új eszközök érkeznek.  A szóvivő szerint megpróbálnak más megoldást keresni, hogy a fejlesztői közösséget építhessék, és hogy mindenki értesüljön az újdonságokról.

A Google mindenkinek visszafizeti a jegyárat, és biztosítja, hogy a 2021-es eseményre meg tudja venni a belépőjét, amik általában nagyon gyorsan el szoktak fogyni. 

A koronavírus miatt idén már több nagyobb technológiai esemény maradt el, például a Mobil Világkongresszus Barcelonában, a Facebook F8 nevű, szintén a fejlesztőknek szóló találkozója vagy a Game Developers Conference, ahol a játékfejlesztők ültek volna össze. 

Rovatok