Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus miatt bezárják a nagy tech cégek az irodákat San Francisco környékén

2020. március 6., péntek 15:11

A Reuters értesülése szerint a Facebook és a Google is megkérte a dolgozóit, hogy a koronavírus terjedése miatt otthonról dolgozzanak a San Francisco-i iroda munkatársai. 

A közlemény szerint azon a munkavállalók és szerződéses partnerek, akik az irodák őrzését látják el és a biztonságért felelősek, értelemszerűen továbbra is a helyszínen végzik a feladatukat, miközben minden olyan céges eseményt és találkozót töröltek, ami a környéken lett volna.

A Microsoft pénteken megerősítette, hogy a munkatársaik közül ketten is megfertőződtek az új koronavírussal, a cég hazaküldte munkatársait a Puget Sound régióban és Észak-Kaliforniában található irodáiból, ugyanakkor közleményben jelezte, hogy az óradíjas munkavállalóknak a távollétükben is teljes fizetést biztosít. 

A LinkedIn nem hívja be állásinterjúra a hozzájuk jelentkezőket, ehelyett vagy egy későbbi időpontra teszik át az interjút, vagy virtuálisan tartják az elbeszélgetéseket, ezt a módszert már a Google  is bevezette, míg a Facebook és az Amazon későbbre halasztotta az interjúkat. 

Rovatok