Index Vakbarát Hírportál

100 millió forintért kelt el egy régi Nintendo konzol

2020. március 9., hétfő 14:30

Greg McLemore, a Pets.com alapítója szerezte meg egy nemrég lebonyolított aukción azt a Nintendo Playstation prototípust, amit 2015-ben találtak meg egy padláson. 

360 ezer dollárt fizet érte

Szerencsére nem McLemore nem az otthoni vitrinben tárolja majd a megszerzett ereklyét, hanem a több mint nyolcszáz játéktermi gépével és más videojátékos ritkaságával, régi magazinjaival és poszterjeivel együtt múzeumban szeretné kiállítani, hogy mással is megossza a videojátékok iránti rajongását.

A prototípus a Sony és a Nintendo közötti, végül sehová sem vezető  együttműködés  eredményeként jött létre. A 16 bites SNES konzolt egészítették ki CD-ROM-mal, és ez volt a Sony egyik első kísérlete a videojátékos hardverek piacán. Összesen kétszáz darab készült belőle, de a legtöbbet bezúzták, egyetlen másik ilyen konzol létezéséről lehet tudni.

Végül a Nintendo úgy döntött, hogy a Sony helyett a rivális Philipsszel köt szerződést. Persze a Sony-Nintendo együttműködésének is maradt némi nyoma, ez közös termék lett az alapja a Sony első saját konzoljának, az 1994-ben megjelent Playstationnek.

(Eurogamer, Engadget)

Rovatok