Index Vakbarát Hírportál

Egy japán koronavírus-fertőzött férfi bárokba látogatott, azt hangoztatta, hogy fertőzni akar

2020. március 9., hétfő 12:07 | aznap frissítve

A Tokyo Reporter című lap tudósítása szerint egy férfi, akinél múlt szerdán diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést Gamagori japán városban, szándékosan indult kocsmatúrára, hogy így terjessze akarattal a vírust.

A férfi tünetmentes volt, és mindkét szülője is megfertőződött. Minthogy a kórházak telítettek, és a súlyosabb eseteket kell első körben ellátniuk, azt mondták neki, hogy menjen haza, vonuljon otthoni karanténba, és majd értesítik, amikor lesz számára felszabadítható kórházi kapacitás.

Ehelyett a férfi meglátogatott két bárt is a kisvárosban, miután az egyik családtagjának azt mondta céljairól:

megyek terjeszteni a vírust.

Az nem egyértelmű, hogy ezt komolyan gondolta, vagy csak viccből mondta, de az nyilvánvaló, hogy tisztában volt viselkedése közveszélyességével. Két bárban járt, egy helyi kiskocsmában, illetve egy filippinó bárban. Tömegközlekedést nem használt, taxival és gyalog közlekedett. Ez arra utalhat, hogy valójában nem gonosz szándékkal cselekedett, inkább csak inni akart.

Miután jól felöntött a garatra, és közlékenyebbé vált, elmondta a többi vendégnek, hogy épp az imént diagnosztizálták nála a koronavírus-fertőzést. Ettől a többiek érthető módon annyira nem nyugodtak meg, és kihívták az egészségügyi hatóságokat.

Amikorra a védőruhás rendőrök a helyszínre érkeztek, már elment, taxival hazahajtatott. Másnap karanténba helyezték. A kocsmákat fertőtlenítették, és az ott lévőket jelenleg is megfigyelik, illetve tesztelték.

Egyszerűen nem fér a fejembe. Nem találok szavakat arra, hogy mennyire mérges vagyok

– nyilatkozta az egyik kocsma alkalmazottja a helyi sajtónak.

(Independent)

Rovatok