Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: a Princeton és a Stanford Egyetem is beszünteti a személyes előadásokat

2020. március 9., hétfő 15:43

A Princeton Egyetem rektora körlevélben jelentette be, hogy „virtuálissá” alakítanak át minden olyan egyetemi aktivitást, amit csak tudnak, közöttük az előadásokat és a szemináriumokat is:

Kialakítjuk azokat az alternatív formákat, amelyek révén [a hallgatók] teljesíthetik tanulmányi követelményeiket, egyúttal összeegyeztethetők a szociális távolságtartással

– olvasható a közleményben. Ennek értelmében március 23-tól minden előadás és szeminárium csak online lesz megtekinthető (vagyis a hallgatók nem járhatnak be az órákra). Az intézkedést a koronavírus-járvány tette szükségessé.

Emellett az egyetem arra szólította fel a hallgatókat, hogy a tavaszi szünet után (ami most van) maradjanak otthon, és ne térjenek vissza a kampuszra. „Ha a hallgató otthon marad, biztosítani fogjuk neki a lehetőséget, hogy a tanulmányi követelményeit a távolból is teljesíthesse” – írják.

Hasonló rendelkezéseket léptetett életbe korábban a Stanford Egyetem is. Ott már mától nincsenek személyes jelenlétet követelő órák, miután az egyik tanárt koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták, és két diáknak is karanténba kellett vonulnia a vírussal történt esetleges érintkezés miatt.

A Stanfordon most van a téli negyedéves vizsgák időszaka, ezeket otthonról is teljesíthető formában oldják meg. A kampuszt nem zárják le, de a nyílt napot törölték, és felfüggesztették a külföldi cserediákok küldését és fogadását.

Az intézkedések oka, hogy Stanford Santa Clara megyében van, és ott találták a legtöbb fertőzöttet egész Kaliforniában. Ugyancsak online működésre állt át a Washingtoni Egyetem is.

(CNN, Verge)

Rovatok