Index Vakbarát Hírportál

Jobb egeret és tollat kap az iPad Pro

2020. március 10., kedd 13:12

Az Apple iOS 14-ről és az idén megjelelő iPad Pro tabletekről jelentek meg pletykák, és ebből úgy tűnik, hogy az Apple nagy jövőt szán az eredetileg mobilokhoz kifejlesztett operációs rendszernek. A 9to5Mac hírportálon megszellőztetett információk alapján a tabletek egyre inkább belépő szintű számítógéppé alakulnak át, ahogy profibb támogatást kapnak a külső beviteli perifériák.

Rendszerszintű támogatást kaphatnak a bluetooth egerek, hogy az iOS / iPadOS 14 alapú iPadeket majdhogynem úgy tudjuk használni, mint a Mac laptopokat. Többféle kurzor jelenik majd meg, attól függően, hogy milyen tartalom fölé visszük az egérmutatót, és használható lesz néhány olyan többujjas gesztus, amely a Mac laptopok érintőpárnáin is működik. Sőt, egy beszámoló szerint érintőpárnás billentyűzetes tok is készül majd az iPadekhez.

Az Apple Pencil fejlődését egy új programozási interfész (API) biztosítja az iOS 14-ben, a PencilKit, amely az appokban többféle felhasználási módot tesz majd lehetővé. A digitális toll bármilyen hagyományos szövegbeviteli mezőben használható lesz  kézírás-felismeréses szövegbevitelre, ami a jegyzetben már működik.

A pletykák szerint kézírással nemcsak az Apple saját gyári alkalmazásaiban, például  az iMessage üzenetküldőben, a Mailben, és a Naptárban lehet majd írni, hanem más, külső fejlesztők által készített appokban is.

Rovatok