Index Vakbarát Hírportál

Homeopátiás megelőzést javasol Acsa háziorvosa koronavírus ellen

2020. március 10., kedd 12:11

Az acsai háziorvos, dr. Jakab László hivatalos tájékoztatójában, a község weboldalán a Koronavírus prevenció homeopátiával címmel közzétett összefoglalóban azt tudatta a helyi közösséggel, hogy a Phosphorus homeopátiás szer CH-15-ös potenciája javasolt a világszerte terjedő vírus fertőzésének megelőzésére.

A közzétett háziorvosi tájékoztató ráadásul elavult információkat idéz, mert Franciaországban már nem csak 2 halálos áldozata van a járványnak, hanem harminc.

A 444.hu megkeresésére dr. Jakab László kifejtette, ő azokhoz kívánt szólni, akik hisznek a homeopátiában, és alkalmazzák is. Emellett vitaminok szedését is szokta javasolni.

A homeopátia valóban jogilag elismert terápia - persze hozzá kell tenni, hogy elemzések sora bizonyította a hatástalanságát, és a hatásmechanizmusa a tudomány mai állása szerint totális kémiai nonszensz.

Arról már nincs szó Acsa weboldalán, hogy mik a fertőzés tünetei, és hogyan lehet nagyobb eséllyel elkerülni a vírust. Aki erre kíváncsi, az Index.hu-n megtalál minden lényeges információt.

Rovatok