Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus ellen okoskütyü: megrezdül a karkötő, ha az arcunkhoz akarunk nyúlni

2020. március 10., kedd 10:40

Erős túlzás lenne az asztalhoz vagy a laptophoz bilincselni a kezeinket, hogy napközben megakadályozzuk az arcunk megérintését, és ezzel nehezítsük a fertőzések elkapását. Szerencsére jóval egyszerűbb módszerrel is leszokhatunk erről a teljesen hétköznapi mozdulatról, ha önállóan nem megy.

A Slightly Robotnak már van némi tapasztalata e téren, egy korábban piacra dobott karkötőjével egy másik káros tevékenységet igyekszik megelőzni, a trichitillomániát, amikor az emberek mániákusan tépkedik a saját hajukat, szemöldöküket és szempillájukat. 

Logikus lépés volt tőlük a koronavírusra is hasonló eszközzel készülni. Az Immutouch nevű karkötő gyorsulásmérője másodpercenként tízszer elemzi a karunk mozgását, és rezeg, ha szerinte vészesen közel van a kezünk a szemünkhöz. Hátha berögzül a visszajelzés hatására, hogy nem kéne koszos kézzel piszkálni magunkat.

Hiába mosunk rendszeresen kezet, ha két kézmosás között koszos kézzel nyúlunk a telefonunkhoz, a laptopunkhoz, más tárgyakhoz, és utána az arcunkhoz. 

Egy Immutouch karkötő 50 dollárba kerül. Egy appot is kiadtak hozzá, hogy lássuk a mozdulatok napi statisztikáit, és nyomon követhessük a fejlődésünket.

(TechCrunch)

Rovatok