Index Vakbarát Hírportál

Az Apple bezárja az összes Kínán kívüli boltját

2020. március 14., szombat 08:53

Minden Kínán kívüli üzletét bezárja március 27-ig az Apple - jelentette be Tim Cook vezérigazgató péntek éjjel. 

Közleménye szerint a vírus terjedését úgy lehet a leghatékonyabban csökkenteni, ha nyilvános helyeken csökken az emberek száma, és nagyobb lesz köztük a távolság.  Ugyanakkor megjegyezte, hogy továbbra is elkötelezettek abban, hogy kivételes szolgáltatást nyújtsanak az ügyfeleik részére. 

Az Apple az első olyan cég az Amerikai Egyesült Államokban, ami az összes kiskereskedelmi egységét bezárja az országban, sőt Kína kivételével az egész világon  vírus miatt. 

Az online áruház továbbra is zavartalanul működik, és a szervízhálózat sem áll le, segítenek postai küldeményként megszervezni a hibás eszköz szállítását majd visszaküldését, illetve arról is tájékoztatót adnak, hol talál a vásárlójuk olyan szerződött szervízt, ami nyitva van. 

A közleményében Cook még megemlítette, hogy a többi globális nagyvállalthoz hasonlóan ők is arra ösztönzik a dolgozókat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, akkor távmunkában dolgozzanak, és elmondta, hogy a kínai üzleteiket a járvány terjedésének csökkenése után újranyitották, a munkát pedig megköszönte az ottani dolgozóknak. Továbbá bejelentette, hogy 15 millió dollárral támogatják az új koronavírus elleni harcot. 

Rovatok