Index Vakbarát Hírportál

Az Instagram is a vírusvédelmi tanácsokat fogja terjeszteni

2020. március 16., hétfő 11:49

Az Instagram eddig - a Twittertől, illetve a Facebooktól eltérően - nem számított az álhírek és a megbízhatatlan forrásból származó információk reflektorfényben lévő terjesztőjének. Ettől függetlenül hatalmas felhasználói tábora van, ezért a tulajdonos Facebook most felhasználja ezt a platformot is a járvány terjedésének lassítását célzó ajánlások terjesztésére.

A felhasználók feedjeinek tetején hamarosan üzenetek fognak megjelenni, amelyek arról tájékoztatnak, hogy az emberek hol szerezhetnek információt arról, hogy hogyan előzhetik meg a koronavírus terjedését. Az üzenetek az Egészségügyi Világszervezet (WHO), illetve a helyi egészségügyi hatóságok információira fogják irányítani a felhasználókat.

Emellett az Instagram korlátozni fogja a vírussal kapcsolatos kiterjesztettvalóság-effekteket is, és azokat csak akkor teszi hozzáférhetővé, ha az illetékes egészségügyi hatóságokkal együttműködve készültek. Ezzel próbálják elejét venni a koronavírusról szóló álhírek, illetve ízetlen tréfák terjedésének.

Rovatok