Index Vakbarát Hírportál

Füzetként működik a legvékonyabb tablet

2020. március 17., kedd 17:46

Az ekönyv-olvasók azok a digitális eszközök, amelyek hagynak minket egyetlen feladatra fókuszálni, de a legtöbb ilyen eszköznek a mérete és a tudása is kompromisszumos. Itt jön a képbe a Remarkable 2, a norvég cég legújabb epapír kijelzős terméke, amely júniustól lesz kapható 400 dolláros áron.

Nem kapjuk meg azokat a csilivili tartalmakat és appokat, mint egy Apple iPad Pro tableten, cserébe viszont értesítések, állandó rendszerfrissítések más zavaró dolgokat sem kell kerülgetni elmélyült munka közben. 

Az első Remarkable tablet is különleges volt a maga nemében, de volt néhány hiányossága, amit kijavítottak. Ilyen például a kijelzőn fogó digitális toll, amelynek az érintésére túl lassan reagált a kijelző. A válaszidőt levitték 20 ezredmásodpercre, ami megfelel az első iPad Pro és az Apple Pencil tudásának. Oké, azóta az Apple felezte a legújabb tabletben a válaszidőt, de ez már elég jó ahhoz, hogy a tollunk alatt jelenjen meg a vonal, és ne az előző leírt betűt lássuk csak.

Vastagságából is lefaragtak két millimétert, és 4,7 milliméterrel ez lett az eddigi legvékonyabb tablet. Emellett meglepő, hogy nem romlott, hanem éppen ellekezőleg, javult az akkuidő, az első tablet 3-4 napjáról két hétre feltornászták a Remarkable 2 üzemidejét.   

A Remarkable 2 bármilyen ePub és PDF fájlt megjelenít, és ezekre jegyzetelni is lehet.

(Mashable)

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok