Index Vakbarát Hírportál

Két méretben készül az új olcsóbb iPhone

2020. március 17., kedd 18:36

Belépő szintű 5,5 hüvelykes mobilt tervez piacra dobni az Apple, ezt derítette ki az iOS 14 operációs rendszer kódjából a 9to5Mac portál. Ezt azt jelenti, hogy a sokak által kedvelt, különösen olcsó iPhone SE legalább két utódot kap, hiszen az már korábban kiderült, hogy a kaliforniai cég egy 4,7 hüvelykes, lcd kijelzővel felszerelt verziót is tervez, amely az iPhone 8-ra hasonlít.

Ezek az új mobilok leginkább abban különbözhetnek a legfrissebb méregdrága típusoktól, hogy vastagabb lesz a kávájuk, azon ugyanis el kell férnie a hagyományos kerek gombnak. Ebben lesz elhelyezve az ujjlenyomat-olvasó, az olcsóbb modellek nem kapják meg az Apple villámgyors arcfelismerő kamerarendszerét.

Szerencsére az NFC ezeken az új modelleken is elérhető lesz, magyarán az olcsóbb iPhone is alkalmas lesz érintéses fizetésre a kasszáknál.

Elemzők arra számítanak, hogy a kisebb méretű telefon 400 dollárba kerül majd, míg a nagyobb is csak 100 dollárral lesz drágább. Ehhez az alacsony árhoz várhatóan nagyon alapszintű, 64 vagy 128 GB-os tárhely tartozik majd.

Rovatok