Index Vakbarát Hírportál

Lézerszkenner is van az új iPad Pro tableketen

2020. március 18., szerda 17:37

Két új iPad Pro modellt jelentett be az Apple szerdán, és az online megrendelhető eszközök leghamarabb március 25-én juthatnak el a vevőkhöz. A legolcsóbb modell wifivel és 128 GB-os tárhellyel 800 dollárba kerül, ez a 11 hüvelykes verzió, míg a 12,9 hüvelykesért 950 dollárt kérnek.

Erősebb a hardver, ebben már az A12Z Bionic csip dolgozik, nyolcmagos grafikus gyorsítóval, és - ismét - azt mondják róla, hogy erősebb sok laptop processzoránál. Sokkal izgalmasabb újítás a beépített LIDAR szkenner, egy lézeres letapogató egység, amilyenhez hasonlót az önjáró autókban találunk, és az iPad Pro-ban ezt a kiterjesztett valóság appok tudják majd jól hasznosítani. Például letapogatjuk vele a szobát, és pontosan a kiszemelt helyre próbálhatjuk be a kiszemelt bútor virtuális modelljét.

Habár mindenki arra számított, hogy három kamerája lesz az új iPad Prónak, végül csak két kamerája van a hátlapon, egy széles és egy szélesebb látószögű, és a harmadik új szenzor a LIDAR lett.

Egy új billentyűzet is készült hozzá, Magic Keyboard néven, amelyen van touchpad, háttérvilágításosak a gombjai, és usb-c adapterrel tölthető, ami a csatlakoztatott iPadet is tölti. Erre viszont májusig várni kell. A billentyűzet különlegessége, hogy az iPad háta mágnesesen tapad hozzá, és állítható a magassága, mintha lebegne a tablet fölötte.

Az árak persze őrült magasak, ha a legjobban felszerelt típust választjuk, egy 12,9 hüvelykes modellt 1 terabájt tárhellyel, 4G kapcsolattal, és egy vad 350 dolláros árú Magic Keyboard billentyűzettel - ezért a konfigurációért kereken kétezer dollárt hagyhatunk a kasszánál.

Ennyi pénzért pedig tényleg legyen gyorsabb az iPad Pro, mint egy átlagos, Windowst futtató laptop.

(The Verge)

Rovatok