Index Vakbarát Hírportál

4000 online kurzust kapnak meg ingyen a szegedi egyetemisták

2020. március 26., csütörtök 12:02

Megállapodást között a Szegedi Tudományegyetem és a Coursera, hogy az intézmény hallgatói hozzáférjenek az online oktatási platformon elérhető tananyagokhoz, és könnyebben tudjanak otthonról tanulni. A hallgatók ezáltal négyezer, a világ legjobb egyetemei és vállalatai által elkészített kurzushoz juthatnak hozzá teljesen ingyen.

A koronavírus járványa miatt március 23-án bevezetett távoktatás az egyetem 21 ezer hallgatóját érinti, ennyien kezdtek online tanulni a héten. Az egyetem közleménye szerint 7500 hallgató kapott hozzáférést a Coursera anyagaihoz, melyek közt mérnöki, üzleti, informatikai, egészségügyi és művészeti kurzusok is vannak, és számos olyan tananyag, amelyek a Szegedi Egyetemen most nem érhetők el online.

A tanulók hetekre elosztott tananyagokat kapnak a Courserán, vannak feltöltve videóleckék, olvasóleckék, és tesztek segítik a gyakorlást. A hallgatók a kurzusok végén e-oklevelet is kaphatnak.

Eddig stratégiai célja volt az SZTE-nek az online oktatás fejlesztése, több online elérhető tananyagot készítettek, a járvány miatt azonban a tervezettnél korábban kellett széles körben bevezetni ezt az oktatási módot. 

A Coursera kurzusaira az SZTE hallgatói az egyetem honlapján jelentkezhetnek be.

Rovatok