Index Vakbarát Hírportál

Hónapokat késhet a következő iPhone

2020. március 26., csütörtök 14:37

Az Apple minden évben szeptemberben mutatja be az új iPhone modelleket, de most hónapokat késhet ezzel a koronavírus-járvány miatt. A Nikkei Asian Revieew legalábbis azt írta, hogy a vállalat fontolóra vette a bemutatók későbbre halasztását, és ennek hatására szerdán mínuszban zárt az Apple részvényárfolyama a tőzsdén.

A késlekedés fő oka a beszállítói hálózat gyengélkedése lehet, de az sem könnyíti meg a dolgot, hogy az Apple mérnökei az utazási korlátozások miatt elég nehezen jutnak el Kínába, ahol a kaliforniai cég telefonjait gyártják. A járvány miatt kialakuló gazdasági válságban a vevők fizetőképessége is igencsak megcsappant, jelentősen csökkenhet idén az új mobilok iránti kereslet.

Most jöhet az 5G

Annyit lehet most tudni az őszre remélt iPhone 12-es sorozatról, hogy ezek lesznek az Apple első 5G-s készülékei. Éppen időben, hiszen addigra már jóval több 5G hálózat lesz elérhető világszerte, nagyobb lefedettséggel és modernebb műszaki megoldásokkal.

A pletykák szerint a legkisebb modell 5,4 hüvelykes, a két közepes 6,1 hüvelykes, a legnagyobb pedig 6,7 hüvelykes kijelzővel lesz felszerelve. Mindegyik OLED panelt kap, még az olcsóbb változatok is.

Újdonság lesz még a frissített kamerarendszer, amely a két csúcskategóriás modellen három lencséből áll, és persze ott lesz mellettük ugyanaz a LIDAR, a lézeres távolságmérő, amely a napokban megjelent iPad Pro modelleken is megtalálható.

(Nikkei, 9to5Mac, CNBC)

Rovatok