Index Vakbarát Hírportál

Négyezer Chromebook és 100 ezer mobil hotspot a Google ajándéka

2020. április 2., csütörtök 15:14

A Google négyezer Chromebook laptopot és százezer mobilnetes wifi hotspotot biztosít a koronavírus miatt otthon maradt diákoknak Kaliforniában, hogy tudjanak tanulni. Az adományozást az állam kormányzója, Gavin Newsom és a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai jelentette be. Az eszközökhöz három hónapra elegendő mobilnetes hozzáférés is tartozik.

Habár a világ legnagyobb technológiai vállalatainak ad otthont Kalifornia, felmérések szerint a diákok ötöde nem tud otthon az internetre csatlakozni. A Google felajánlása nem is lesz elég a helyzet megoldásához, további 162 ezer wifi hotspotra lenne szükség, hogy mindenkit lefedjenek.

A kaliforniai iskolák az intézmények márciusi bezárása óta 5200 Chromebookot osztottak ki a diákok közt, és egyedül  Los Angeles iskolai körzetében százmillió dolláros büdzsét hagytak jóvá eszközbeszerzésre.

Egyre többen szólítják fel a szövetségi kormányt, hogy gondoskodjon az alapvető oktatásról, és teremtse meg az otthoni munka és tanulás körülményeit. Lépéseket tettek az iskolák internetes ellátottságának javítása érdekében, és a szövetségi kommunikációs bizottság wifi hotspotokat is az iskolák rendelkezésére bocsátana, hogy a tanulók és a tanárok hozzáférjenek az online kurzusokhoz.

(The Verge)

Rovatok