Index Vakbarát Hírportál

Olcsó 5G mobil érkezik a TCL-től

2020. április 7., kedd 13:56

A januári CES-en bemutatott TCL 10 sorozat most hivatalosan is bemutatkozott, és az árak tényleg nagyon alacsonyak a többi 5G telefonhoz képest. A kínai gyártót onnan ismerhetjük, hogy korábban Alcatel márkanéven forgalmazott olcsó mobilokat.

Persze középkategóriás hardverrel érkezik a TCL 10 5G, hiszen ilyen áraknál valahol meg kell húzni a határt. A telefonban Qualcomm Snapdragon 765 rendszercsip dolgozik 6 GB RAM és 128 GB tárhely mellett, és a telefon 5G hálózaton akár 2 Gbps letöltési sebességre is képes lesz.

 Az ívelt 6,53 hüvelykes kijelzőn csak egy lyuknyi helyet foglal el a 16 megapixeles szelfikamera, a hátlapon viszont 4 lencse sorakozik egymás mellett, mintha egy pókkal szemeznénk. Ezek közül a legnagyobb felbontású 64 megapixeles, ezt egészíti ki egy 8 megapixeles széles látószögű és egy 5 megapixeles makró lencse, a negyedik viszont csak a mélységélességért felel a 2 megapixeles szenzorával.

Android 10 operációs rendszer kerül a mobilra, TCL UI kezelőfelülettel. A 4500 mAh-s aksi bizonyára elég lesz egy napra, és a telefon fordított töltésre is alkalmas, magyarán az usb portra kötött kábellel más mobilokat és eszközöket tölthetünk fel.

A TCL 10 5G áráról annyi biztos, hogy 399 euróért tervezik piacra dobni, és most nem mernénk jóslatokba bocsátkozni, hogy a megjelenés napján ez mennyi forintot ér majd. Most körülbelül 160 ezer forintba kerülne, ami valóban igen kedvező ár a többi 5G telefonéhoz képest.

Rovatok