Index Vakbarát Hírportál

Öt tigris és három oroszlán koronavírusos a bronxi állatkertben

2020. április 23., csütörtök 09:38

Újabb hét nagymacskánál azonosítottak koronavírus-fertőzést New Yorkban a bronxi állatkertben, ezzel összesen már nyolcan fertőzöttek – írja a CNN.

Először az állatkert négyéves maláj tigriséről, Nadiáról derült ki még április elején, hogy elkapta a fertőzést, a jelek szerint egy fertőzött gondozótól. Most három tigris és három afrikai oroszlán produkált koronavírusra utaló tüneteket, majd a tesztek igazolták, hogy fertőzöttek. Egy további tigris tünetmentes volt, de a tesztelés során ő is fertőzöttnek bizonyult.

Az állatkertet működtető Wildlife Conservation Society nevű nonprofit szervezet szerint mindegyik állat jól van, a megszokott módon viselkednek, és rendesen esznek. A nagymacskákkal dolgozó gondozóknak a szervezet mind a négy New York-i állatkertjében biztonsági óvintézkedéseket vezettek be. Az állatkertek a látogatók előtt március 16-tól zárva tartanak.

Április eleji kutatási eredmények alapján macskák és vadászgörények között is képes terjedni az új típusú koronavírus, viszont a kutyák valószínűleg nem veszélyeztetettek, ahogy a tyúkok, sertések és kacsák sem tudják elkapni a vírust – bár a konkrét kutatást több kritika is érte, és még mindig keveset tudunk arról, milyen hatékonysággal terjed a vírus emberről állatra és vissza.

Rovatok